Luovutusmaksut ja kodinvaihtopalvelu

* Aikuinen kissa, yli 12 kk 200 e (sis 24 % alv). Luovutusmaksulla kissa on madotettu, leikattu, rokotettu x1, mikrosirutettu ja Turvasirurekisteröity/Kissaliittoon. Yli 6 kk ikäiset löytyneet kissat FEL/FIV-testataan leikkauksen yhteydessä.
* Pentukissa 420 e, yli 14 viikkoa, max 12 kk (sis. 24% alv). Luovutusmaksulla kissa on madotettu useaan kertaan, rokotettu x2, mikrosirutettu, leikattu ja rekisteröidään Siruhaku.fi-palveluun. Yli 6 kk ikäiset kissat fel/fiv-testataan. Kissanpennuista peritään varauksen yhteydessä varausmaksuna 150 e, joka palautetaan vain siinä tapauksessa, jos varauksen peruminen tapahtuu löytöeläinpalvelun puolelta. Varausmaksun osuus vähennetään kokonaissummasta. Pentuja ei luovuteta vapaanaulkoileviksi.

HUOM! KISSANPENTUA EI LUOVUTETA AINOAKSI KISSAKSI TAI IÄKKÄÄN KISSAN KAVERIKSI. KOTONA TULEE OLLA NUORI KISSAKAVERI TAI KODILLA OLLA VALMIUS ADOPTOIDA 2 PENTUA.

HUOM! OSA KISSOISTA SIJOITETAAN LUOVUTUSMAKSULLA, JOKA POIKKEAA YLLÄOLEVISTA, ESIMERKIKSI ROTUKISSAT TAI ROTUTYYPILLISET KISSAT, JOILLE ON PALJON KOTIEHDOKKAITA. NÄIN VOIDAAN AUTTAA MYÖS NIITÄ, JOILLE EI LÖYDY NIIN HELPOSTI KOTIA ?

* Koirien luovutusmaksut ovat 250-800 e väliltä, riippuen kuluista. Maksu sisältää alv 24% sekä eläinlääkäri- että muut hoitoajan kulut.

Mietithän ENNEN yhteydenottoa:

* OLETKO VALMIS SITOUTUMAAN eläimen hoitamiseen ja varautunut myös mahdollisiin yllättäviin kuluihin ja ongelmiin. Löytöeläimen tai kodinvaihtajan kaikkia terveyteen ja käytökseen liittyviä asioita ei pystytä välttämättä hoitoaikana havaitsemaan, joten eläimen ottaja on valmis ottamaan sen tietoisen riskin, että yllätyksiäkin saattaa tulla ja eläimen hoitoon mennä ylimääräistäkin rahaa tai ilmaantua ongelmakäytöstä, jonka hoito voi vaatia paljon aikaa ja vaivaa. Pyrimme kertomaan rehellisesti ne asiat, jotka ovat tiedossamme, mutta kaikkea emme pysty ennakoimaan. Eläimen terveydentila tarkistetaan yhdessä vastaanottajan kanssa luovutushetkellä. Lue huolella kotiutusohje.
* HUOM! OLET MYÖS ITSE VASTUUSSA SIITÄ, KUN OTAT ELÄIMEN, ETTÄ TUTUSTUMISTILANTEESSA PYRIT TUTUSTUMAAN ELÄIMEEN JA SEN TERVEYDENTILAAN MAHDOLLISIMMAN HYVIN JA YMMÄRRÄT, ETTÄ ELÄIMEN SOPEUTUMINEN UUTEEN KOTIIN KESTÄÄ MUUTAMAN VIIKON.
* On normaalia että eläin on aluksi levoton ja saattaa tehdä tarpeensa väärään paikkaan. Uusi ja vanha lemmikki eivät välttämättä sopeudu suoraan yhteen, vaan niiden tutustuttaminen tulee tehdä rauhallisesti ohjeiden mukaan.
* Eläimistä peritään luovutusmaksu, joka koostuu hoitoajan kustannuksista ja arvonlisäverosta, myös työllämme voi olla joskus hinta. Pääsääntöisesti kissojen, erityisesti pentujen kohdalla luovutusmaksut eivät kata kaikkia meille koituvia kustannuksia, joten ethän ryhdy tinkaamaan, kiitos :).
* Varmista ennen yhteydenottoa, että koko perheesi on kiinnostunut ottamaan eläimen perheenjäseneksi. Teemme tätä työtä muiden töiden ohella, joten ”turhia etukäteiskyselyitä”, joissa lopuksi todetaan, ettei eläintä pystytä syystä tai toisesta sittenkään ottamaan, haluamme mielellämme välttää 🙂
* Selvitä, saako asuntoosi ottaa eläintä, onko sinulla varaa huolehtia eläinlääkärikuluista. Mitä jos koira tai kissa pitää yllättävää metelöintiä, onko sinulla mahdollisuuksia ja kiinnostusta hoitaa asiaa ilman, että eläimestä pitää heti luopua? Tulevatko muut eläimesi toimeen uuden lemmikin kanssa? Onko mahdollista aluksi pitää tarvittaessa erillään? Yksi tai kaksikaan viikkoa ei riitä sopeutumisajaksi. Mitä jos lemmikki sairastuu, oletko varautunut kustannuksiin? Kissat saattavat kantaa viruksia, jotka voivat aktivoitua stressin yhteydessä, tämä on syytä ottaa huomioon kotia tarjotessa.
* Kissanpennuille etsitään koteja sisäkissoina. Aikuisille, jo ulkoilemaan tottuneille voidaan erityisen harkinnan mukaan etsiä kotia, jossa kissa pääsee ulkoilemaan, mikäli on perusteita ns. työkissalle haja-asutusalueella (esim. maatila), jossa ei ole lähinaapureita eikä vilkasta liikennettä ja on tiedossa, että kissalla on voimakas ulkoilutarve. Turvallisinta on kuitenkin aidata oma piha kissanpitäväksi (hyviä vinkkejä löytyy netistä paljon ? tai rakentaa ulkoilutarha)

Pääsääntöisesti kuitenkin aikuisetkin kissat etsivät koteja sisäkissoina.

Kotia etsivistä eläimistä julkaistaan kodinetsintäilmoitus, jossa vielä tarkemmin eritellään se, millaista kotia juuri tälle eläimelle etsitään. Jos koet täyttäväsi eläimen kotikriteerit, kirjoita perheestäsi, kodistasi ja elämäntilanteestasi kotiesittely ?

Eläimiä ei valitettavasti voida varata viikkokausiksi (poikkeuksena pentuikäiset), joten kyselethän eläimestä vain, jos sinulla on realistiset mahdollisuudet se ottaa lähiaikoina.

Kauttamme sijoitettavat eläimet ovat pääsääntöisesti taustaltaan tuntemattomia, joten emme anna niille terveys- tai käytöstakuita. Pyrimme kuitenkin kertomaan ennalta kaiken huomioimamme eläimen käytöksessä ja terveydentilassa. Otathan huomioon, että hoitolaoloissa moni eläin piilottelee heikkouksiaan, siksi jokin eläimessä voi meillä jäädä huomaamatta. Emme tarkoituksella jätä asioita kertomatta, se ei ole myöskään meidän etumme.

Kodinvaihtopalvelu

Mikäli sinulla on tilanne, jossa joudut luopumaan lemmikistäsi, mutta et syystä tai toisesta voi tai halua itse etsiä uutta kotia, tarjoamme myös kodinetsintäpalvelua. Pyrimme välttämään eläinten turhia lopetuksia ja etsimme uusia vastuullisia koteja kodinvaihtajille.

Ennen eläinten sijoittamista uuteen kotiin, niiden terveydentila tarkastetaan, tehostetaan rokotteet ja leikkaamaton eläin leikataan. Kulut eläimistä veloitetaan uusilta omistajilta, poikkeuksena yli 6 kk ikäiset kissat, joista kulujen kattamiseksi joudumme perimään 50 e vastaanottomaksun. Pissaongelmaisten kissojen kohdalla omistajan tulee käyttää eläin todistetusti tutkimuksissa ja testata ruokavaliota ongelman hoitoon, niitä emme pysty valitettavasti tänne hoitamattomana vastaanottamaan.